Despre Boromir
Istoric


Născută în respectul tradiţiei, dar cu o perspectivă modernă asupra acestui domeniu, atât de vechi şi totuşi atât de puţin exploatat, societatea s-a dezvoltat şi şi-a diversificat activitatea oferind pieţei atât produse tradiționale, cât şi produse noi, de care piaţa românească avea nevoie.

1994
Ia fiinţă societatea comerciala S.C. BOROMIR IND Rm. Vâlcea. Obiectul principal de activitate îl constituie achiziţia, prelucrarea cerealelor, precum şi valorificarea superioară a făinurilor prin secţiile proprii de panificaţie şi patiserie.
1998
Moara Cibin din SIBIU a fost preluată de către grupul Boromir, iar la sfârșitul anului 2001, S.C. BOROMIR IND Rm. Vâlcea a devenit acţionar majoritar. Moara Cibin este dotată cu mori performante ce procesează grâu moale, grâu dur şi porumb.
2000
A fost preluata moara de grâu din Buzău. Moara produce în special făinuri superioare, putând realiza întreaga gamă sortimentală de produse de morărit şi panificaţie.
1999 - 2002
În această perioadă S.C. BOROMIR IND Rm. Vâlcea achiziţionează unităţi de tip Comcereal, având ca obiect principal activitatea de achiziţie, păstrare şi valorificare a cerealelor.
2011
Pe lângă cele trei societăţi, BOROMIR IND Rm. Vâlcea, BOROMIR PROD SA Buzău şi Moara Cibin din SIBIU, Grupul Boromir mai deţine puncte de lucru la Deva, Hunedoara, Iaşi, Slobozia.

Stadiul Afacerii


Născută în respectul tradiţiei, dar cu o perspectivă modernă asupra acestui domeniu, atât de vechi şi totuşi atât de puţin exploatat, compania noastra,Boromir, s-a dezvoltat şi şi-a diversificat activitatea oferind pieţei atât produse tradiţionale, cât şi produse noi, de care piaţa românească avea nevoie.

Pe parcursul a 16 ani, Boromir s-a dezvoltat într-un ritm dinamic, pentru ca în prezent să ajungă să controleze 10% din activitatea de morărit de pe piaţa de profil din Romania, cu o capacitate de măcinare de 1500 t/zi. Acest lucru a fost posibil atât în urma achiziţionării de noi fabrici de morărit şi panificaţie aflate în zone ale ţării cu potenţial de dezvoltare din Sibiu, Buzău, Deva, Slobozia, cât şi prin retehnologizarea şi reutilarea tuturor facilităţilor de producţie din patrimoniu.

Societatea dispune de o reţea de magazine specializate "Boromir Pan Café" (magazine cu suprafeţe cuprinse între 50 şi 150 mp), acestea constituind un proiect lansat în aprilie 2008, bazat pe re-branduirea tradiționalelor brutării Boromir existente în orașul Rm. Vâlcea încă din anul 1996.

In municipiile Buzău si Rm. Sărat isi desfasoara activitatea o reţea proprie de desfacere de 20 de magazine, din care 16 sunt situate în municipiul Buzău iar 4 în orașul Rm. Sărat.

Pe lângă acestea, Boromir mai deţine 3 benzinării în Rm. Vâlcea si fabrica de cherestea Hardwood .

Din totalul afacerilor Boromir, divizia de morărit are o pondere de 55%, urmată de cea de dulciuri şi prăjituri care deţine 20%, apoi de divizia de panificație cu o pondere de 15% iar restul activităţilor sunt reprezentate de magazine, distribuţie şi benzinării care acoperă 10% din afaceri. Acestea au reprezentat o cifra de afaceri de 110 mil Euro pentru 2010.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pieţei şi pentru a răspunde cât mai bine exigenţelor clienţilor noştri, ne-am dezvoltat şi diversificat activitatea pentru ca, îmbinând inovaţia cu tradiţia, să oferim produse care să satisfacă cele mai înalte standarde de calitate, sănătate şi siguranţă.

Misiune / Valori


Ne-am considerat întotdeauna clienţii ca făcând parte din marea familie Boromir, de aceea, grija noastră permanentă a fost şi este aceea de a le satisface pe deplin toate cerinţele, cu maximum de calitate şi profesionalism.

Calitate şi profesionalism înseamnă pentru noi diversitate de produse, promptitudinea serviciilor oferite si o capacitate mare de producţie.

Boromir plasează în centrul preocupărilor sale satisfacţia deplină a clientului, un client care se reîntoarce de fiecare dată la un produs de calitate, conceput şi oferit cu profesionalism, astfel încât să răspundă tuturor exigenţelor şi aspirațiilor acestuia.

Confirmarea că ne respectăm clienţii a venit tocmai de la aceştia, în anul 2009.

În urma participării la Concursul "Produsul Anului Romania 2009", Cozonacul Boromir cu Cremă de Nuci a fost desemnat câştigător de către consumatorii români la categoria Produse de patiserie.

Studiul a fost realizat pe 4000 de persoane de către prestigioasa firmă la nivel internaţional Nielsen.

Certificări


Satisfacţie şi siguranţă în alimentaţie prin: tehnologia folosită, condiţiile de prelucrare a materiilor prime şi finite, condiţiile de muncă şi calitatea serviciilor.

Acestea sunt asigurate prin cele trei certificări în sistemul de management în Siguranța Alimentelor, Sistemul de Management al Mediului şi Sistemul de Management al Sănătăţii şi Securității Ocupaționale.

Sistem de Management al Siguranței Alimentelor conform ISO 22000/2005, certificat nr. AJAEU /08/10984
Scopul certificării:
 • 1. Producție şi vânzare produse de morărit, panificație, cofetărie-patiserie şi pizza
Sistem de Management al Mediului conform ISO 14001/2004, certificat nr. AJAEU /09/90341.
Scopul certificării:
 • 1. Producție şi vânzare produse de morărit, panificație, cofetărie-patiserie şi pizza;
 • 2. Vânzare produse petroliere;
 • 3. Comercializare produse alimentare şi nealimentare.
Sistem de Management al Sănătăţii şi Securității Ocupaționale conform OHSAS 18001/2007, certificat nr. AJAEU /09/90342.
Scopul certificării:
 • 1. Producție şi vânzare produse de morărit, panificație, cofetărie-patiserie şi pizza;
 • 2. Vânzare produse petroliere;
 • 3. Comercializare produse alimentare şi nealimentare.

Diplome


 • Topul national al firmelor private 2004


  Boromir PROD SA Buzău

  Locul III pentru fabricarea produselor de morarit • Topul national al firmelor private 2005


  Boromir PROD SA Buzău

  Locul III pentru fabricarea produselor de morarit • Trofeul national al firmelor private 2007


   Boromir IND SRL RIMNICU VALCEA

  Locul I pentru fabricarea produselor de morarit • Diplomă Top Afaceri Romania


  MOARA CIBIN SA SIBIU a obţinut locul 1 în Top Afaceri Romania, judeţul Sibiu, domeniul 10: Industria alimentară • Diplomă Top Afaceri Romania


  BOROMIR PROD SA a obţinut locul 1 în Top Afaceri Romania, judeţul Buzău, domeniul 10: Industria alimentară • Diplomă Top Afaceri Romania


  S.C. BOROMIR IND RM VALCEA a obţinut locul 1 în Top Afaceri Romania, judeţul Valcea, domeniul 1061: Fabricarea produselor de morăritCariere


De ce să mă alătur echipei Boromir?
Boromir este un angajator puternic pe piaţa de specialitate, datorită faptului că se preocupă in mod continuu pentru integrarea şi evoluţia angajaţilor, în vederea unei carieri de succes.
Ce tip de angajat preferă Boromir?
Boromir este o companie total autohtonă şi aflată în expansiune iar în vederea atingerii obiectivelor noastre căutăm în permanenţă oameni competenţi cu diverse talente şi abilităţi. Experienţa nu constituie o necesitate. Căutăm persoane capabile să se adapteze rapid la un mediu dinamic, cu iniţiativă, timp de reacţie scurt, corelat cu putere de decizie şi cu capacitate mare de acumulare.
Boromir oferă oportunităţi elevilor şi studenţilor ?
Boromir asigură condiţii optime pentru desfăşurarea practicii atât elevilor absolventi ai scolilor profesionale sau liceelor cât si studenţilor absolventi ai facultăţilor. Dacă ai absolvit una dintre aceste instituţii de învăţământ şi eşti la începutul carierei, noi îţi oferim şansa de a dobândi noi abilităţi şi cunoştinţe. 

Noi am devenit o companie de succes multumită dăruirii oamenilor care lucrează în fabricile Boromir.

De aceea, uşile noastre sunt deschise pentru cei care sunt în căutarea de a creşte profesional şi de noi provocări.

Dacă te identifici cu Boromir şi esti interesat să faci parte din echipa noastră, trimite CV-ul tău la adresa resurse.umane@boromir.ro sau completează formularul de mai jos.