FAQ


In aceasta sectiune gasesti raspunsuri la intrebari precum: de unde cumpar si cum vand produse Boromir, informatii despre produsele aflate in piata, tipuri de faina, paste din grau dur.

De unde pot cumpăra o gamă cât mai mare de produse Boromir?
Produsele Boromir se pot cumpăra din majoritatea magazinelor de tip supermarket şi hipermarket, magazine alimentare specializate şi nespecializate. Pentru o ofertă completă de produse consultaţi secţiunea Contact de pe site-ul www.boromir.ro sau luaţi legătura cu unul din reprezentanţii noştri zonali.
De unde se poate cumpăra un cozonac special Boromir (la cutie) ?
Cozonacii de sărbători şi de paşte se pot cumpăra din toate reţelele magazinelor de tip supermarket si hipermarket.
Cum putem deveni vânzători şi distribuitori de produse Boromir (în cazul magazinelor, en gros etc. )
De la departamentul vânzări puteţi afla informaţii şi detalii privind modul în care o firma poate comanda şi distribui produse Boromir.
Cum putem comanda produsele Boromir, fiind un client extern ?
În cadrul departamentului vânzări există persoane care vă pot oferi informaţii şi detalii privind modalităţile prin care puteţi comanda produsele Boromir pentru export.
Ce tipuri de grâu macină morile Boromir?
Morile Boromir macină grâul moale, specific zonelor temperate umede fiind folosit în panificație, pentru plăcinte şi produse de patiserie. Acesta are un conținut scăzut de proteine. De asemenea, Boromir macină şi grâu dur. Aluatul din grâu dur se caracterizează printr-un grad mediu de flexibilitate şi fermitate ridicată, fiind astfel potrivit pentru fabricarea pastelor făinoase. Spre deosebire de grâul moale, grâul dur conține cantităţi mai mari de proteine şi cantităţi mai mici de amidon şi apă.
Ce tipuri de făină produce Boromir şi cum se obțin acestea?
Gradul de extracție al fainii reprezintă cantitatea de făina obținuta din 100 kg grâu, ce se regăsește sub forma unuia sau mai multor sortimente. Sortimentul poartă denumirea de tip de făină şi este caracterizat, de regulă, prin conținutul de cenuşă sau printr-un indice de culoare. Boromir, pe lângă făinurile clasice, produce şi o gamă de făinuri speciale ce se pretează anumitor sortimente de panificaţie şi paste făinoase. Acestea sunt prezentate la grupa produse, secţiunea morărit.
Ce este făina graham?
Făina Graham este o făină dietetică, un produs de măciniş care conţine părţi anatomice din bob valoroase din punct de vedere nutriţional: vitamine (în special grupul B), minerale (potasiu, fosfor, calciu, magneziu) şi fibre alimentare necesare organismului uman.
Boromir produce paste făinoase din grâu dur?
Da. Acestea se fabrică sub marca BOROMIR şi sunt paste din grâu dur în totalitate, care la fierbere nu lasă sedimente, nu se lipesc, păstrându-şi culoarea galben-aurie şi aspectul sticlos. Mai există şi paste Giani, acestea fiind paste scurte şi lungi obţinute dintr-un amestec de grâu moale şi grâu dur.
Ce este dospirea?
Dospirea este transformarea într-o masă afânată a aluatului şi care se realizează sub acțiunea unor fermenţi naturali, în condiții specifice de căldură şi umezeală. Bioxidul de carbon care se formează în aluat sub forma de băşicuţe face sa crească aluatul şi îl afânează.