Brioșe cu banane

Ingrediente pentru 6 portii

  • 230 g făina
  • 115 g nuci
  • 150 g zahăr alb granulat
  • 1 linguriță praf de copt
  • Un sfert linguriță sare
  • 1 linguriță scorțisoară
  • 3 banane mari zdrobite
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 2 ouă
  • unt

Pasul 1

Preîncălzește cuptorul la 180 grade. Alege o tavă cu 12 forme pentru brioșe si tapetează-le cu unt.

Pasul 2

Pune nucile la copt timp de 8-10 minute și după taie-le mărunt.

Pasul 3

Într-un bol se amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucile.

Pasul 4

Într-un bol mediu amestecă bananele zdrobite, ouăle, untul topit și esenta de vanilie.După care se amesteca cele 2 compoziții obținându-se un aluat.

Pasul 5

Pune aluatul in formele de brioșe și lasă-le la cuptor aproximativ 20-25 minute. Se lasă la răcit 5 minute după care se scot din forme.

Gateste cu Boromir!

Alte retete

Brioșe cu merișoare

6
Portii
45
Timp

Clătite pufoase

4
Portii
40
Timp

Acest site utilizează cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Necesare
Preferinte
Statistici
Marketing
OK Detalii
  • Declaraţie cookie-uri
  • Despre cookie-uri
Facebook
YouTube
Pinterest
Instagram