Gogoși de casă

Ingrediente pentru 5 portii

  • 325 g făină albă
  • 1 linguriță jumatate de drojdie
  • 40 g unt nesărat
  • 35 g zahar
  • un praf de sare
  • 120 ml lapte încălzit
  • 1 ou
  • 150 g de zahăr pentru topping

Pasul 1

Amestecă într-un bol: 325 g de făină, drojdia uscată, untul, zahărul și sarea.

Pasul 2

Bate oul si adaugă-l în mixul de făină împreună cu laptele călduț. Amestecă toate ingredinetele până când se formează aluatul.

Pasul 3

Acoperă aluatul cu o folie transparentă și lasă aluatul la crescut până când își dublează volumul.Aluatul o să stea aproximativ o ora jumatate - două.

Pasul 4

Cu ajutorul unei lingurițe formează gogoșile și pune-le pe o tavă.Nu uita să adaugi făina pe masa de lucru.

Pasul 5

Gogoșile sunt gata de prăjit într-o cratiță cu ulei încins.

Pasul 6

Presară zahărul peste gogoși și sunt gata de servit.

Gateste cu Boromir!

Alte retete

Brioșe cu banane

6
Portii
50
Timp

Sandviș Cozonac

2
Portii
15
Timp

Acest site utilizează cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Necesare
Preferinte
Statistici
Marketing
OK Detalii
  • Declaraţie cookie-uri
  • Despre cookie-uri
Facebook
YouTube
Pinterest
Instagram