Pâine cu Secară



Ingrediente:
500g făină de secară, 500g făină neagră de grâu, aproximativ 550ml apă călduță, 60g  drojdie comprimată,1 linguriţă sare,1 linguriţă zahăr,1 linguriţă seminţe de chimen (opţional).


Mod de preparare:
Drojdia se emulsionează cu apa călduță şi zahărul, sarea se dizolvă, se amestecă cele două tipuri de făină, se adaugă apă şi se frământă până se obţine un aluat uniform.
Se lasă în repaus 15 min, acoperindu-se vasul cu o pânză. Aluatul se împarte în 4-5 bucăţi, se modelează rotund şi se aşează pe tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dospesc 40-45 min, într-un spaţiu ferit de curenţi.
După dospire bucăţile de aluat se spoiesc cu apă, se crestează şi se introduce tava în cuptor la 190- 200ºC. Se coc aproximativ 30min, până se rumenesc uniform. Pâinea coaptă se va răci încet la cald.


BOROMIR vă urează  Poftă Bună !