Tăiţei de casă



Ingrediente:
300 g făina, 3 oua, sare.

Mod de preparare:
Se
cerne făina Boromir într-un vas şi în mijloc se face o adâncitură în care se pun ouăle şi un praf de sare. Se amestecă uşor, adăugând câte puţin făina. După ce s-a omogenizat aluatul, se frământă până nu se mai lipeşte de vas şi de mâini.
Se strânge aluatul obţinut ca un bulgare şi se lasă să se odihnească timp de 25-30 de minute. Se întinde apoi o foaie cât mai subţire pe o suprafaţă plană pudrata cu făină, se pudrează şi foaia de aluat cu făină şi se lasă să se zvânte 10 minute. Se rulează apoi şi se taie şuviţe late sau subţiri ca fideaua.
Se împrăştie apoi tăiţeii pe masă sau pe un şervet şi se lasă să se usuce. Se pot întrebuinţa imediat sau se păstrează în săculeţ de pânză sau pungă de hârtie şi se folosesc la nevoie. Sunt foarte gustoşi în supe sau în alte preparate.


BOROMIR vă urează Poftă Bună !