top of page
Recomandată pentru toate tipurile de pizza cu dospire rapidă, obÈ›inându-se cu uÈ™urință atât blaturi subÈ›iri È™i crocante, cât È™i blaturi mai groase, pufoase, cu pori fini. Aluatul obÈ›inut din această făină este caracterizat de o foarte bună elasticitate È™i extensibilitate.
Rețetă Recomandată
Ingrediente
-
Făină pizza cu dospire rapidă BOROMIR...10kg.
-
Drojdie proaspătă...30gr.
-
Sare.....300gr.
-
Apă......5500-6000ml
-
Ulei de măsline.....150ml
Poftă bună!
-
Frământare: 5 minute lent + 10 minute rapid
-
Temperatură aluat: 23-25 grade Celsius
-
Relaxare: 15-20 minute
-
Divizare: 280-290gr. Se modelează pe rotund (palinare).
-
Relaxare: 3-4h
-
Modelare: cu mâna pe pat consistent de făină grifică BOROMIR fiecare bucată de aluat.
-
Coacere la temperatura de 270-280 grade Celsius timp de 6 minute sau coacere la temperatura de 350 grade Celsius timp de 3-4 minute.
*Sau dospire la rece: 12h la 4 grade Celsius (dupa care se urmează procedura de relaxare, modelare și coacere)
bottom of page