top of page
faina pizza.jpg
Asset 16.png
Asset 26.png
Asset 25_edited.png

Recomandată pentru toate tipurile de pizza cu dospire rapidă, obÈ›inându-se cu uÈ™urință atât blaturi subÈ›iri È™i crocante, cât È™i blaturi mai groase, pufoase, cu pori fini. Aluatul obÈ›inut din această făină este caracterizat de o foarte bună elasticitate È™i extensibilitate.

Rețetă Recomandată

Ingrediente

  • Făină pizza cu dospire rapidă BOROMIR...10kg.

  • Drojdie proaspătă...30gr.

  • Sare.....300gr.

  • Apă......5500-6000ml

  • Ulei de măsline.....150ml

Poftă bună!

  1. Frământare: 5 minute lent + 10 minute rapid
  2. Temperatură aluat: 23-25 grade Celsius
  3. Relaxare: 15-20 minute
  4. Divizare: 280-290gr. Se modelează pe rotund (palinare).
  5. Relaxare: 3-4h
  6. Modelare: cu mâna pe pat consistent de făină grifică BOROMIR fiecare bucată de aluat.
  7. Coacere la temperatura de 270-280 grade Celsius timp de 6 minute sau coacere la temperatura de 350 grade Celsius timp de 3-4 minute.
*Sau dospire la rece: 12h la 4 grade Celsius (dupa care se urmează procedura de relaxare, modelare și coacere)
faina pizza.jpg
bottom of page