top of page
Ideală pentru producția manuală sau industrială a specialităților de panificație, rezultând bunătăți cu volum mare, coaja uniform colorată, aromă plăcută, porozitate uniformă și elasticitate bună a miezului.
Rețetă Recomandată
Ingrediente
-
Făină pâine bună BOROMIR...10kg.
-
Apă.....5,5 - 6,0l
-
Sare......200gr.
-
Drojdie.....210gr.
-
Frământare: 4 minute la viteză lentă + 6 minute la viteză rapidă
-
Temperatură aluat: maxim 28 grade Celsius
-
Relaxare: 10 minute
-
Divizare: 300gr.
-
Dospire intermediară: 15-20 minute
-
Relaxare: 3-4h
-
Modelare: se pot modela atât sub formă de aluat rotund, cât și sub formă de franzelă. După dospire se pot înfăina și se crestează pe lung.
-
Dospire finală: 45-60 minute la 30 grade Celsius. Umiditate relativă de 70%
-
Coacere la temperatura de 220-230 grade Celsius (cu abur) pentru 20-24 minute.
Recomandări
Apa se adaugă treptat pentru a obține o hidratare maximă a aluatului.
Poftă bună!
bottom of page