top of page
shutterstock_281793947.jpg
Asset 28.png
Asset 33.png
Asset 32.png

Ideală pentru producția manuală sau industrială a specialităților de panificație, rezultând bunătăți cu volum mare, coaja uniform colorată, aromă plăcută, porozitate uniformă și elasticitate bună a miezului.

Rețetă Recomandată

Ingrediente

  • Făină pâine bună BOROMIR...10kg.

  • Apă.....5,5 - 6,0l

  • Sare......200gr.

  • Drojdie.....210gr.

  1. Frământare: 4 minute la viteză lentă + 6 minute la viteză rapidă
  2. Temperatură aluat: maxim 28 grade Celsius
  3. Relaxare: 10 minute
  4. Divizare: 300gr.
  5. Dospire intermediară: 15-20 minute
  6. Relaxare: 3-4h
  7. Modelare: se pot modela atât sub formă de aluat rotund, cât și sub formă de franzelă. După dospire se pot înfăina și se crestează pe lung.
  8. Dospire finală: 45-60 minute la 30 grade Celsius. Umiditate relativă de 70%
  9. Coacere la temperatura de 220-230 grade Celsius (cu abur) pentru 20-24 minute.
Recomandări
Apa se adaugă treptat pentru a obține o hidratare maximă a aluatului.

Poftă bună!

shutterstock_281793947.jpg
bottom of page